2x Goud, 1x Zilver en 2x Brons voor Taekwondoka’s TMS/TTE op Keumgang Open

Milan Molle, Dimitry Blauw, Ryer van Erkelens, Janise van Veldhuizen, allen van Theo Meijer Sport en 3 spelers : Amy Mink, Rob van de Ploeg en Nilla Broström van sportschool Marcel van der Poel kwamen voor Top Taekwondo Eemland uit op het toernooi in België, Keumgang Open. Landen die hieraan deelnamen zijn oa Nederland, Duitsland, Griekenland, Spanje, Engeland, Luxemburg, Denemarken, Ierland, Tsjechië en België. Vrijdagavond was de weging en de gelegenheid om met het team van Keumgang mee te trainen.  Zaterdag was de dag voor de hoge banden dus voor onze taekwondoka’s

Milan had 4 partijen op dit toernooi. De 1e partij vocht Milan tegen Engeland, deze won hij met 24-6.  In zijn kwartfinale, halve finale en finale stond Milan tegenover Griekenland. De kwartfinale wint Milan met 13-1, de halve finale wint hij met 21-3. In de finale is zijn Griekse tegenstander een kop groter. Echter laat Milan zich niet door hem imponeren en weet een hele goede partij neer te zetten. Na 2 rondes staat Milan met 1-4 achter. Dit is voor Milan en zijn coach het moment om verschillende besproken tactieken uit te proberen. Met de instelling: ik verlies niet – maar win of ik leer, heeft Milan mooie technieken laten zien, zich heel goed verweerd en veel kunnen uitproberen. Milan verliest de wedstrijd maar heeft voor zichzelf erg veel winst geboekt.

Ryer mocht zijn toernooi beginnen tegen Griekenland. Gedurende de 1e ronde werd duidelijk dat de helm niet werkte zodat de treffers van Ryer naar het hoofd van zijn tegenstander niet werden geregistreerd. Gelukkig kan Ryer zich op de wedstrijd blijven concentreren en laat hij zich niet van de wijs brengen. Ryer zette een hele goede partij neer en heeft laten zien dat hij ook naar het hoofd kan. Ryer wint Brons en het vertrouwen dat hij veel meer in zijn mars heeft.

Nilla begon tegen Nederland en won ruim met 22-7. Dit was een ingelaste partij. Hierdoor had Nilla 4 partijen te vechten ipv de 3 die op papier stonden. De wedstrijd daarna tegen België won Nilla met 22-9.  In de halve finale tegen Griekenland kwam Nilla lekker in de wedstrijd en ook deze won Nilla met 19-12.  In de finale stond Nilla tegen 3-voudig Engels kampioen. Vanaf het begin van deze partij hield Nilla de controle over de wedstrijd. Nilla heeft een heel goed toernooi gedraaid en heeft goede vooruitgang geboekt. Ook deze finale won Nilla ruim met 19-7. Nilla wint Goud.

Amy kan ook terug kijken op een goed gedraaid toernooi. Amy werd gecoacht door haar clubgenoot Rob van der Ploeg. De partijen van Amy vielen tegelijk met de partijen van Milan. Haar 1e partij is tegen België, deze weet ze te winnen met 9-1. Amy wist mooie hoofdtreffer te maken.  In de halve finale stond Amy tegen Griekenland. Hoewel Amy alles eruit gehaald heeft, was het net niet genoeg voor de winst. Amy wint Brons.

Dimitry begon tegen Frankrijk. In de 1e ronde kwam Dimitry achter te staan maar in de 2e ronde wist Dimitry dit om te keren door 2 hele mooie hoofdtreffers te maken. In de laatste ronde bleef Dimitry de winst houden tot een paar seconde voor het einde. Dimitry wist de concentratie niet te houden en net voor tijd kreeg hij een trap laag op het pantser waarmee zijn tegenstander nipt met 1 punt meer de wedstrijd won. Dimitry valt net buiten de prijzen.

Janise begon tegen Duitsland. Het ging in deze partij mooi gelijk op tussen beide taekwondoka’s. Janise laat erg veel vooruitgang zien. Ze heeft heel goed gevochten en het was een mooie partij om naar te kijken.  Helaas scoorde haar tegenstander net in de laatste seconde zodat het geen Golden Point werd. Janise zat er zo dichtbij. Janise viel net buiten de prijzen.

Rob had alleen de finale tegen België. Dat betekent wachten en nog eens wachten. Toen Rob net lag te slapen werd hij abrupt uit zijn slaap gehaald met de boodschap: gauw omkleden en warm worden, jouw partij is verschoven en over 2 partijen moet je op het veld staan.  In de 1e ronde kwam hij met 1 punt achter te staan maar al gauw kwam Rob terug en wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Hij won met 10-6. Rob wint Goud