Taekwondoka’s goed voor Zilver en Brons op German Open

Afgelopen weekend startte onze taekwondoka’s hun 1e G toernooi van het jaar in Hamburg

Milan Molle, Nilla Broström,(sportschool Marcel van der Poel) Jelle Plomp en Amy Mink,(sportschool Marcel van der Poel) hebben hier deel aan genomen. Op dit toernooi werden de nieuwe regels geïntroduceerd.  Dat was voor iedereen wennen De nieuwe regels dwingen je ook op een andere manier te vechten.  Dit komt het spel wel te goede maar vereist een sterk uithoudingsvermogen en balans te vinden om dat tot het eind vol te houden

Milan moest zaterdag de spits afbijten in zijn 1e G Toernooi in de gewichtsklasse  -37 kg..  Milan won zijn 1e wedstrijd met 14-12 van Duitsland . In zijn 2e wedstrijd had Milan zijn vorm te pakken en wint hij ruim met 23-5 van Finland. In de halve finale stond Milan tegen Nederland.  Ondanks de besprekingen met de coach besloot Milan anders te  gaan vechten. Hierdoor kwam Milan achter te staan.  Milan wint Brons.

Jelle wist het gelijk in de 1e partij tegen Griekenland spannend te maken. Jelle kwam achter te staan maar wist in de laatste ronde heel goed terug te komen. Deze wedstrijd tegen eindigde in gelijke stand en moest beslist worden met Golden point.  Jelle wist deze te maken. In zijn 2e partij tegen België had Jelle vanaf het begin de regie over het spel. Hij won met 13-5. In de kwartfinale stond Jelle tegen Rusland. Dit is sterke Rus. Na een lichte achterstand kwam Jelle voor te staan.  Hoewel het er wel inzat wist Jelle dit niet vast te houden en verliest Jelle met 13-14 en valt net buiten de prijzen.

Nilla begon het toernooi tegen Duitsland. Deze partij ging vrijwel gelijk op. Nilla wint met 13-12. In de kwartfinale stond Nilla tegen Spanje. Deze wedstrijd was spannend, beide waren aan elkaar gewaagd en het eindigde ook in gelijke stand. Nilla wist het golden point te scoren.  In een zinderende halve finale tegen Duitsland weet Nilla in de laatste ronde te domineren. Mooie hoofdtreffer van Nilla maakte haar voorsprong groter. Met 26-17 weet Nilla te winnen. In de finale staat Nilla tegen Griekenland.

Haar tegenstander is degene die de wedstrijd bepaalt en Nilla heeft een goed toernooi gedraaid maar in deze partij was het op voor Nilla. Ze heeft alles eruit gehaald en mag zeker trots zijn op haar zilveren medaille.

Amy staat in haar 1e wedstrijd tegen Bulgarije. Amy weet de wedstrijd onder controle te houden en wint deze ruim met 24-11. In de kwartfinale tegen Frankrijk is het begin erg spannend en gaat het gelijk op. In de 2e ronde weet Amy uit te lopen en dit ook vast te houden tot het einde. Amy wint met 37-28. In de halve finale staat Amy tegen Griekenland.  Amy vecht goed en beheerst. Ze staat vanaf begin voor. Amy wint met 12-1. In de finale staat Amy tegen Denemarken.  In de 1e ronde gaat het gelijk op. In de 2e ronde wordt het lastig en weet Amy de voorsprong niet te houden 15-12. Het is heel spannend en erg knap om alle 4 de wedstrijden zo vol te houden maar Amy zet door en Amy wint Zilver.

TTE is met 4 spelers naar Hamburg gegaan en is met 3 podiumplaatsen en 1 kwartfinale zeer tevreden. Nederland behaalt 2e plaats landenklassement.