Nederlands Kampioenschap,1e toernooi van het nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen start met een mooi toernooi. Het Nederlands Kampioenschap in Almere. Milan Molle, Ryer van Erkelens, Dimitry Blauw, Janise van Veldhuizen en Jelle Plomp streden om deze titel.

Milan moest gelijk de 1e partij starten. Na een gelijke stand in de rust wist Milan de partij te winnen met 11-6. In de halve finale ging het gelijk op en moest een Golden Point de partij beslissen. Tegenstander verwachtte een stoot als aanval maar tot verrassing kwam deze niet maar dubbele dolyo zorgde dat Milan als 1e een punt scoorde. In de finale werd het spannend, na een lichte voorsprong kwam zijn tegenstander goed terug en wist Milan nipt met 1 punt verschil te winnen. Mooie partijen laten zien en Milan behaalt Goud.

Ryer startte dit toernooi gelijk tegen een tegenstander met veel meer ervaring. Maar Ryer verzette zich sterk en heeft goed laten zien wat hij waard is. Het werd een partij waarvan Ryer veel kon leren, dat hij tegenstand kon bieden en met een goed gevoel daar stond. Ryer verloor deze partij maar kan terugkijken op een goede wedstrijd’.
Ryer viel buiten de prijzen.

Dimitry trof het qua loting niet echt. Hij kwam gelijk in de 1e partij tegenover een tegenstander te staan die dat toernooi ook senioren vocht. Deze tegenstander was meer ervaren en wist Dimitry dan ook vol in het gezicht te raken. Dimitry bleef mooi doorzetten en wist tot scoren te komen. Helaas was het niet genoeg en viel Dimitry buiten de prijzen.

Janise startte in de halve finale. Afgelopen week was Janise niet lekker en ook vandaag was ze nog niet helemaal fit. Mede hierdoor kon ze moeilijk in haar spel komen en vocht behalve tegen haar tegenstander ook tegen zichzelf. We zien progressie in haar spel en kunnen hiermee verder. Janise behaalt Brons

Sam zou 2 partijen hebben. Zijn tegenstanders waren allebei van dezelfde vereniging. En ivm het weer hebben zij afgemeld waardoor Sam ineens geen wedstrijd heeft. Dit is natuurlijk heel vervelend. Toch mag Sam zich Nederlands Kampioen noemen.

Jelle won zijn 1e partij met 6-1. gedurende de hele wedstrijd had hij de controle. In de kwartfinale domineerde Jelle en werd de partij na de 2e ronde met een megascore van 311-6 vroegtijdig beëindigd. In de halve finale ging het moeizamer, 1e en 2e ronde eindigde allebei met gelijke stand en in de laatste ronde lukt het Jelle niet om de partij naar zich toe te trekken. Jelle verliest met 1 punt verschil. Jelle behaalt Brons.

.nk-jelle

+ There are no comments

Add yours