Janise van Veldhuizen haalt 2e Dan Taekwondo

dec 18, 2016

Comments: 2
Category: Geen categorie

Janise van Veldhuizen haalt 2e Dan Taekwondo

Afgelopen zaterdag 17 december heeft Janise van Veldhuizen van Theo Meijer Sport (TMS) en Top Taekwondo Eemland (TTE) haar tweede dangraad weten te bemachtigen.

Janise is taekwondo-docente bij TMS en fanatiek wedstrijdsporter bij TTE. Daarbij zit ze ook nog eens in het examenjaar van haar VWO. Met een volle (sportieve) agenda was het doel om haar tweede dan te halen dan ook passen en meten.

_dsc4741Toch had ze in de aanloop naar afgelopen zaterdag een goede voorbereiding. Geen blessures, een vertrouwde sparringspartner (Dimitri Blauw) en een mooi examenprogramma zorgden voor voldoende trainingsuren om op te mogen gaan voor tweede dan.

De dag begon met theorie, gevolgd door het eerste praktijkonderdeel: vormen. Janise liep alle drie de vormen keurig en beheerst. Dit onderdeel, wat één van de belangrijkste onderdelen van het examen is, was sowieso voldoende.

Daarna volgde stapssparring, zelfverdediging, het kussenwerk en sparren. Bij de uitvoering van deze laatste twee onderdelen worden veel wedstrijdtechnieken gebruikt en met haar voorliefde voor het wedstrijdsparren, verliep dit deel ook soepel. Het examen eindigde met de breektest. Met een dubbel gesprongen voorwaartse schop brak Janise twee planken in één keer door.

Bij de uitreiking was het toch nog spannend. Janise’s naam werd vrij laat genoemd, waardoor iedereen toch nog even twijfelde of het dan toch echt wel gelukt was. Maar toen haar naam omgeroepen werd als geslaagde voor tweede dan was de ontlading groot.

Namens TMS en haar collega taekwondo-trainers Richard Molle en Remco van den Top van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

DISCUSSION 2 Comments

 1. Jos 18 december 2016 at 10:48

  Mooi geschreven Richard! ;¬)

  Beide trainers, Remco en Richard, en natuurlijk Dimitry bedankt voor jullie tijd en de energie die jullie erin gestoken hebben.

  Groeten van Jos

 2. Leo Prast 21 december 2016 at 11:54

  Gefeliciteerd en respect van de aikibudo groep bij TMS.

  Leo

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *