Ilyo Open, een geslaagd toernooi voor TTE

Zondagmorgen vroeg gingen Britt en Thomas Huber, Ryer van Erkelens, Milan Molle en Amy Mink naar Aerschot voor het toernooi Ilyo Open

Ryer vocht een gewichtsklasse hoger -53 en dat ging erg goed. In de 1e wedstrijd tegen Duitsland kwam Ryer in de 1e ronde al flink voor te staan. In de overige rondes wist Ryer die voorsprong goed vast te houden en wint hij met 17-6. De halve finale was zijn 2e wedstrijd. Zijn tegenstander kwam uit België. Hier had Ryer een minder goede start. Maar hij wist goed terug te komen. De rondes waren net iets te kort om op voorsprong te komen maar Ryer kan heel erg tevreden zijn. Ryer wint Brons.

Amy ging ook een gewichtsklasse omhoog maar kwam door gebrek aan tegenstanders in een nog hogere klasse terecht. +59.  Ook in deze gewichtsklasse heeft Amy geen moeite met haar tegenstanders. Alles werd met Pointgap gewonnen door Amy.  kwartfinale tegen Nederland 27-7, halve finale tegen Nederland 22-1 en de finale tegen Nederland 27-2. Mooie prestatie, Goud voor Amy

Britt begon in de halve finale tegen België. In de 1e ronde al een paar mooie hoofdtreffers. Hierdoor kwam ze op voorsprong van 8-0. In de 2e en 3e ronde kon Britt mooi technieken gaan uitproberen. Hierdoor nam ze natuurlijk wat meer risico en kwam haar tegenstander dichterbij maar Britt wist het goed vol te houden en won met 12-9. In de finale tegen Duitsland begon Britt aftastend, in de 2e ronde ging het gelijk op maar in de laatste ronde van de finale ging het zoals we het graag zien. Britt won met 13-5  en een verdiende gouden medaille.

Thomas deed na een lange tijd weer mee aan een toernooi.  Hij stond in de 1e wedstrijd tegenover België. De 1e ronde ging gelijk op, beide kwamen niet tot scoren 1-1. In de 2e ronde werd het pittiger. Thomas kwam niet lekker in het spel, waarschijnlijk de zenuwen want op de trainingen gaat het echt goed.  Een ieder die wedstrijden doet, herkent het wel.  De wil was er wel maar het uitvoeren werd een ander ding. Thomas, het begin is er. Meer ervaring en het komt helemaal goed. Thomas wint Brons.

Milan had dit keer alleen een finale partij tegen Duitsland.  Ook voor Milan was het een toernooi om de technieken van de training uit te proberen in het spel. De 1e ronde ging nog gelijk op maar in de 2e ronde liep Milan uit. Net in de junioren en Milan weet zich goed aan te passen. Hij wint Goud

Op toernooien als deze hebben wij een mooie gelegenheid om onze technieken die we op de trainingen doen, uit te proberen. Elk toernooi is voor ons zinvol.

5 deelnemers en 3x goud en 2x Brons

+ There are no comments

Add yours