3e TTE Open, trots op onze taekwondoka’s, goede partijen voor onze debutanten.

Afgelopen zaterdag heeft TTE met 9 spelers deelgenomen aan ons jaarlijkse eigen toernooi.  Dit jaar waren er deelnemers uit Engeland, Ierland, België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk,  Nederland en Spanje.

Milan trad voor het eerst in een zwaardere gewichtsklasse aan. Hij mocht gelijk in de finale aantreden tegen Engeland. Met mooie treffers won Milan overtuigend zijn wedstrijd  en wist hij goud te bemachtigen.

Jesse startte deze keer in de -48 kg klasse en mocht zich gelijk klaar maken voor een gevecht om het goud. Ook in deze klasse maakte Jesse goed gebruik van zijn lengte en scoorde hij goede hoofdtreffers. De scheidsrechter stopte de wedstrijd voortijdig en overhandigde het goud aan Jesse.

Britt begon haar toernooi tegen Nederland. Zij luisterde goed en wist de goede lijn van de voorgaande toernooien door te trekken. Britt won haar wedstrijd met 11-5. In de finale was Spanje haar tegenstander. Deze sterke Spaanse had in haar eerder wedstrijd van de favoriet uit Denemarken met overmacht gewonnen. Britt hield zich goed aan het plan en de wedstrijd ging tot het einde gelijk op. Een kleine fout werd helaas afgestraft door de Spaanse en de wedstrijd ging nipt verloren.  Zilver voor Britt.

Basya had geen tegenstander in haar eigen gewichtsklasse en ging daarom een gewichtsklasse zwaarder vechten. Dit betekende ook een langere tegenstander en nog harder trappen voor een punt. Helaas kwam Basya net te kort voor de winst maar wint wel zilver.

Ninthe vocht haar eerste wedstrijd tegen een lang meisje uit Nederland, zij hield zich goed aan haar plan en liet mooie combinaties zien. Helaas scoorde ze niet met alle trappen waardoor zij nipt verloor. Brons voor Ninthe.

Elize en Shayen vochten hun allereerste wedstrijd. Beide vonden ze dit erg spannend maar ondanks dat hebben zij beide laten zien over een goede vechtlust te beschikken. Elize verloor de finale en haalt een mooie zilveren medaille.  Shayen stond tegenover België en haar tegenstander had meer ervaring.  Goed gevochten maar helaas viel zij net als Ryer en Fehed net buiten de prijzen.

Halverwege november staat weer het eerste kwalificatie toernooi op het programma in Parijs. Dit biedt de kans voor deze talenten om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen junioren.

Namens Top Taekwondo Eemland komen Milan, Jesse Britt, Ryer en Amy hier in actie.

+ There are no comments

Add yours