Taekwondoka’s houden zich goed aan de opdracht op Keumgang Open in Diest

Milan Molle, Jesse van Vulpen, Ryer van Erkelens, Jade Weidum, Sam van Kamperdijk, Rob van der Ploeg van sportschool Marcel van der Poel, uitkomend voor TTE, Jelle Plomp, Janise van Veldhuizen, Janneke en Luke Rob hebben deelgenomen aan dit toernooi in Diest, Ilse Bock en Marc de Tombe waren helaas afwezig in verband met ziekte.

Milan had wedstrijd nummer 1 en moest gelijk het veld op. Zijn 1e wedstrijd won Milan met mooie verschillende technieken, headkicks en facekicks en ruim in punten waardoor de wedstrijd vroegtijdig werd beëindigd. In de halve finale stond Milan tegen een bekende uit Engeland, ook hier was het Milan die de wedstrijd bepaalde en werd deze partij vroegtijdig beëindigd door de scheidsrechters. In de finale heeft Milan gevochten met alles wat hij had en tot de laatste secondes. Milan ging niet alleen de strijd aan met zijn tegenstander maar ook met de scheidsrechter. Milan wint deze finale en behaalde Goud.

Jesse vecht sinds kort in de A Klasse en wist zijn 1e wedstrijd ook vroegtijdig te beëindigen door een paar mooie hoofdtreffers te maken en in punten uit te lopen, zijn tegenstander kwam niet aan scoren toe. In de kwartfinale ging het wat moeizamer maar door een mooie hoofdtreffer wist Jesse de partij te winnen. In de halve finale heeft Jesse goed gevochten maar zijn tegenstander hield goed de partij in zijn beheer. Jesse wint een mooi verdiende 3e plaats. Jesse wint Brons.

Ryer wilde graag kijken hoe en waar hij staat in een A Klasse toernooi. Zijn 1e wedstrijd was een wedstrijd waar ook zijn tegenstander rustig aan begon. Er werd niet veel naar het hoofd gegaan. Jammer genoeg kreeg Ryer wel een hoofdtreffer tegen. Hoewel Ryer zijn best heeft gedaan kon hij de wedstrijd niet naar zich toe trekken en verloor hij de partij. Ryer valt net buiten de prijzen.

Jade had alleen de finale te spelen. Ze heeft goed gevochten maar geeft zelf aan dat ze niet lekker in het spel kwam. Ondanks de voorsprong van Jade eindigde deze partij in een gelijk spel en moest een Golden Point de beslissing brengen. Jade hield goed haar hoofd erbij en wist de Golden Point te maken. Jade wint Goud.

Sam is ook nog niet zolang in deze categorie gestart en doet het prima. Sam begon met een kleine achterstand die hij goed wist in te halen. Sam mist echter nog de wedstrijd ervaring waardoor hij aan t eind door vermoeidheid even stopte maar zijn tegenstander niet. Hierdoor liep hij tegen een hoofdtreffer aan die hem de wedstrijd kostte. Sam heeft goed gevochten en behaalde een 3e plaats. Sam wint Brons.

Rob startte gelijk in de halve finale. Na een matig begin wist hij de wedstrijd te winnen en kon hij door naar de finale. In de finale stond Rob voor toen in de laatste ronde zijn tegenstander geblesseerd raakte en moest opgeven. Rob had van zijn trainer/coach een opdracht meegekregen. Winst was op dit toernooi bijzaak maar wel lekker meegenomen. Rob wint Goud.

Jelle won de kwartfinale vroegtijdig door een groot puntenverschil. In de halve finale kwam Jelle in de 2e ronde goed in zijn spel en wint. Door naar de finale waar Jelle zijn spelvorm goed weet te behouden en deze mooie partij weet te winnen. Ook voor Jelle gold dat winnen niet de doelstelling was van vandaag. Jelle wint Goud.

Janise vocht haar 1e internationaal toernooi na de blessure. Haar 1e partij ging heel erg goed en won zij ruim. In de halve finale stond zij tegenover een oud clubgenoot. Janise heeft heel goed gevochten en heeft laten zien dat ze er klaar voor is om toernooien te gaan draaien. Winnen is ook bij Janise niet de doelstelling. Trots op Janise wat ze heeft gedaan vandaag. Janise wint Brons.

Janneke startte in de halve finale en wist deze vroegtijdig te beëindigen. In de finale heeft Janneke goed gevochten en was het een mooie partij om naar te kijken Janneke wint Goud.

Luke won de halve finale ruim op punten. In de finale had Luke een opdracht meegekregen waar hij zich goed aan heeft gehouden. Hij liet zich niet verleiden daarvan af te stappen. Luke behaalde een mooie 2e plaats en wint Zilver.

Met 5x goud, 1x zilver en 2x Brons kijken wij tevreden terug op het toernooi. Trots op onze spelers die zich goed aan de meegekregen opdracht hebben gehouden en zich niet lieten verleiden om daarvan af te stappen. Ons gezamenlijke doelstelling was het belangrijkste op dit toernooi.

2Comments

Add yours
  1. 1
    opa en oma

    wij zijn trots op je milan je heb goed je best gedaan ook wij zijn blij dat jij goud gewonnen heb

+ Leave a Comment